Producent

FoodFam

Evergem

Sinds 1998 baten slager Johan Danneels en zijn echtgenote Inge Van de Woestyne aan de Molenstraat in Ertvelde hun bloeiende slagerij-traiteurzaak uit. Johan, die na zijn slagersopleiding vijf jaar in loondienst werkte, droomde al een tijdje van een eigen winkel toen een leverancier hem erop attent maakte dat er in de gemeente Ertvelde een beenhouwerij te koop stond.

De nieuwe jonge eigenaars bouwden ondanks de zware concurrentie in de buurt snel een eigen vast cliënteel uit en besloten in 2002 tot de volledige renovatie van de winkel en het aanpalende woonhuis. Zowel langs de binnen- als de buitenkant kreeg de slagerij een heel eigentijdse look aangemeten; het hout aan de voorgevel werd vervangen door wit pleisterwerk met arduinen accenten, grote glaspartijen en een stijlvolle donkerblauwe luifel, de eiken balken in het interieur ruimden plaats voor tal van spiegels, die de 30 m² grote winkel veel ruimer doen lijken. Het knappe logo van de zaak, de initialen van het echtpaar, geïntegreerd in een blauw vierkant is prominent aanwezig: op de gevel, boven de toonbank, op de inpakvellen en op de plastic draagtasjes. Op de vloer van de winkel kwamen zwarte keramische tegels afgewerkt met kleine stukjes graniet, hetzelfde materiaal als het werkblad.

De intussen wat verouderde toonbank lieten de uitbaters vervangen door een moderner en ruimer exemplaar in L-vorm. Hierin ligt het vers vlees, de salades, de charcuterie producten (ouderwetse boerenpaté, mosterdspek, fricandon met of zonder kaas,…) en de panklare gerechten (spaghettisaus, vol-au-vent, stoverij, balletjes in tomatensaus, hutsepot, Orloff-gebraad) netjes en overzichtelijk uitgestald.

Johans specialiteiten: gekookte hesp, de gedroogde worstjes – beiden ambachtelijk bereid volgens een geheim procédé – en daarvoor komen ettelijke klanten speciaal uit Gent en Nederland naar Ertvelde afgezakt. Met hun succesvolle traiteurdienst komen Johan en Inge alle feesten bij u thuis verzorgen. Naast dit alles kunt u in de winkel ook talrijke producten uit het assortiment van Mmm…eetjesland terugvinden.

In 2023 veranderden ze de naam van hun zaak naar FoodFam.

Producten