Producent

Woest

Evergem

De liefde voor wijn kreeg Tim van zijn ouders mee, maar de passie voor het maken van wijn werd pas aangewakkerd toen hij de opleiding Sommelier-Conseil startte in 2009. Datzelfde jaar plantte hij zijn eerste 500 wijnstokken aan op de voormalige site van brouwerij De Maere in Waarschoot. De wijngaard bevindt zich tussen de overgebleven muren van de oude brouwerij die de stokken beschermt tegen de koude Noorder- en Oosterwind.  Het terroir bestaat uit een arme laag steenpuin van de gesloopte brouwerij, wat zorgt voor een beperkt maar kwaliteitsvol rendement.

De overgebleven brouwerijmuren met zicht op de kerktoren, ontleenden hun naam aan de wijngaard die tot “Clos de l’Eglise” gedoopt werd.

​​In 2016 kreeg hij de kans om op een stuk landbouwgrond van 1 ha achter hun huis in Evergem 3000 extra wijnstokken aan te planten. Inmiddels heeft hij dus 3500 wijnstokken in aanplant die goed zijn voor 2500 liter wijn per jaar.

Via diverse bijscholingen diepte Tim zijn oenologische kennis verder uit. Hij volgde o.m. de opleiding ‘wijnbouwer-wijnmaker’, ’technicus in fermentatietechnieken, alcoholproductie en destillatie’ en ‘fytolicentie P3’.

Producten