Producent

Larmuseau

Gent

Larmuseau is ontstaan in 1913 ter ere van de wereldtentoonstelling in Gent. Sneeuwballen werden uitgevonden omdat de chocolade onbetaalbaar was en door het hele dunne laagje chocolade werd het product wel betaalbaar. Vandaar ook de naam ‘de praline van de werkman’.

Weer of geen weer, al honderd jaar lang zorgt Larmuseau van september tot maart voor een fikse portie sneeuwballen. Sneeuwballen, erkend als streekproduct, zijn een frisse lekkernij; een wolkje van vanille waarrond een flinterdun fondantchocoladelaagje zit, afgewerkt met poedersuiker. De perfecte sneeuwbal kraakt wanneer je er in bijt en smelt weg op je tong als sneeuw voor de zon. Vandaag worden de sneeuwballen nog altijd ambachtelijk gemaakt, volgens het authentieke recept, in de Eeklostraat in Gent. De jonge foodie Tanguy Serraes nam het bedrijf in 2013 over en restylde dit. Vandaag is Larmuseau in handen van Joeri, die ook met Talamini de sneeuwballen nieuw leven in blaast.

Producten