Producent

Wijngoed Fortune

Laarne

In 2015 werd de aanleg van een eerste wijngaard gerealiseerd. In 2018 hadden ze een eerste wijnoogst, die in 2019 resulteerde in een eerste botteling van een witte en rosé wijn van wijngoed Fortune.

De wijngaarden zijn gelegen in de voormalige wijk Fortune, op het grensgebied van Laarne (Kalken) en Lochristi (Beervelde). De wijngaard is volledig gesitueerd in Laarne, evenals de vinificatie. Van druif tot wijn wordt alles lokaal geproduceerd.

Onder de vorm van een wijkkermis, zijnde “Fortune of Fortuinkermis”, waarschijnlijk ontstaan in de 1e helft van de 19de eeuw, werd én wordt deze wijk jaarlijks in de kijker geplaatst. Met fortuinkermis, ontstaan rond een jaarmarkt voor dieren, werd de oogst gevierd vóór de winterperiode.

De naam is ook ten dele verbonden met de aanwezigheid van de toenmalige landbouwbrouwerij Verstraeten en de vele herbergjes in de buurt, die grotendeels door de brouwerij werden bevoorraad. Deze brouwerij maakt deel uit van de familiegeschiedenis. De wijngaard bouwt verder op deze ‘brouwerstraditie’, maar dit op een innoverende, én onder een groene vorm.

Producten