Recept
Mousse van peperkoek met panna cotta van vanille en cremeux van melkchocolade en hazelnoot
Ontdek dit heerlijk dessert dat traditie en luxe combineert in drie lagen van smaakvolle perfectie! Met finesse gemaakt door Very Food.
Ingrediënten:
Mousse van peperkoek:
- 150 gr peperkoek Vondelmolen
- 280 ml melk
- 65 gr bruine suiker
- 2 eidooiers
- 2 eetlepels bruine rum
- 3,5 blaadjes gelatine
- 300 ml volle room
Panna cotta van vanille:
- 250 ml volle melk
- 125 gr vanillesuiker
- 750 ml volle room
- 10 gr gelatineblaadjes
Cremeux van melkchocolade en hazelnoot:
- 250 ml volle melk
- 75 gr witte suiker
- 300 gr melkchocolade van Marioca
- 100 gr hazelnootpasta van Rabeko
- 750 ml volle room
- 15 gr gelatineblaadjes
Afwerking:
- Crumble van peperkoek (5 à 10 gr) Vondelmolen
- Kletskop van Bicobel
- Advocaat De Stoop
- Vers seizoensfruit (optioneel)
Bereidingswijze:
Mousse van peperkoek:
- Verwarm de melk en voeg de peperkoek toe. Mix tot een gladde massa.
- Klop de eidooiers met de bruine suiker.
- Klop de room half op.
- Meng alles samen.
- Smelt de gelatine in de bruine rum en voeg toe aan het beslag.
- Giet het mengsel in de gewenste vormpjes en laat minstens 2 uur opstijven in de diepvries.
Panna cotta van vanille:
- Verwarm de melk met de vanillesuiker.
- Haal van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe.
- Voeg al kloppend de room toe.
- Giet in vormpjes en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Cremeux van melkchocolade en hazelnoot:
- Verwarm de melk en suiker, voeg de geweekte gelatine toe.
- Haal van het vuur en voeg de melkchocolade in stukjes toe, roer tot het smelt.
- Voeg de hazelnootpasta toe en laat afkoelen.
- Roer de room erdoor en giet in vormpjes.
- Laat minstens 2 uur opstijven in de diepvries.
Afwerking:
- Dresseer optie 1: Schik de mousse van peperkoek en cremeux van melkchocolade bovenop de panna cotta.
- Dresseer optie 2: Plaats de mousse, panna cotta en cremeux afzonderlijk op een bord of in kommetjes.
- Werk af met een crumble van peperkoek, kletskop, advocaat en eventueel vers seizoensfruit.
Smakelijk!