Recept

Opgevuld varkenshaasje Duroc d’Olive met honing-mosterdsaus en puree van vergeten groenten

Ingrediënten

  • 500g varkenshaasje
  • 150g sneetjes Gandaham
  • 150g sneetjes kaas
  • 2 sjalotten
  • 75ml Cuvee prestige van Landgoed Dorrebeek
  • 100ml room
  • 2el honing van Wallabieke
  • 2el mosterd van Ferdinand Tierenteyn

Puree

  • 600g aardappelen
  • 200g pastinaak en/of knolselder
  • 200g wortel
  • 100g savooi of kool
  • 100g spinazie of zurkel
  • 1 ei
  • 40g boter
  • 100ml melk
  • peper en zout
  • muskaatnoot

Werkwijze

  • Snij het varkenshaasje open, kruid en vul met sneetjes Gandaham en kaas. Dichtrollen, opbinden. Braad af en laat garen tot een kerntemperatuur van 60°.
  • Voor de saus: Stoof het sjalotje, blus met de wijn, voeg room toe en breng op smaak met peper en zout, honing en mosterd van Ferdinand Tierenteyn.
  • Voor de puree met vergeten groenten: Kook de aardappelen samen met harde groenten zoals pastinaak, knolselder en wortelen. Verhouding groenten aardappelen = 50/50%. Halfweg het garen, zachte groenten toevoegen zoals savooi of kool. Wanneer gaar afgieten en fijn gesneden bladgroente zoals zurkel of spinazie rauw toevoegen.
  • Afwerken met ei, boter en melk en op smaak brengen met peper, zout en muskaatnoot.