Product

Varkensvlees Duroc d’Olives

Lochristi

In 2011 zijn twee familiale landbouwbedrijven (familie Mouton-Dobbels uit Lochristi) en familie Van Laere-Vanderwee uit Kruishoutem)  gestart met Duroc d’Olives, symbool voor topkwaliteit varkensvlees.

Gepassioneerd door hun vak gingen ze enkele jaren geleden op zoek naar een sappig, gezond en vooral smaakvol stukje varkensvlees. Na een lange ontwikkeling en proefperiode hebben ze een geslaagd eindproduct: de genetica van het Duroc-varken in combinatie met een aangepaste voeding van pure granen en olijfolie: Het Duroc d’Olives vlees was een feit! Onderzoek aan de Universiteit van Gent heeft trouwens aangetoond dat het op die manier mogelijk is het vetzurenpatroon van het varkensvet in de gezondere richting (met meer omega 9) te sturen.

Ook de vleeskwaliteit hebben zij door aanpassingen in genetica, transport en voeding aantoonbaar kunnen verbeteren. Extra troeven van dit vlees zijn de mooie kleur en de langere bewaarbaarheid.

Uitsluitend verkrijgbaar bij kwaliteitsslagers en horeca. Met het Duroc d’Olives vlees produceren ze ook gedroogde ham, salami, gekookte ham en droge worstjes.

Voor een overzicht van de verkooppunten, ga naar de website.

Producenten