Recept

Panna cotta van pastinaak met gedroogde Gandaham

Ingrediënten

  • 250 g pastinaak
  • 2 dl room
  • 1 dl melk
  • 2 blaadjes gelatine
  • peper en zout
  • enkele fijn gesneden sneetjes Gandaham.

Werkwijze

  • Schil de pastinaken en kook ze zacht in water met eventueel een blokje groentebouillon.
  • Warm de room met de melk op tot net onder het kookpunt.
  • Haal van het vuur en vermeng met de pastinaakblokjes en mix tot een gladde massa.
  • Los de gelatineblaadjes op in een klein beetje kookvocht van de pastinaken en vermeng ze met de massa.
  • Vul af in glaasjes en laat opstijven in de frigo.
  • Droog de Gandaham in de oven op een bakpapiertje (20 minuutjes op 100°C), of nog makkelijker een 2 à 3 tal minuutjes in de microgolfoven.
  • Voor het opdienen, verkruimel de Gandaham over de panna cotta en strooi eventueel wat fijngesneden bieslook of peterselie er over.