Recept

Kaaskroket met kruidenkaas en Breydelspek

Heerlijke kaaskroketjes met kruidenhoeve-kaas en Breydelspek van Rookpluim en Forking Good Food op basis van Lekker Oost-Vlaamse producten.

 • voor 50 kroketjes
 • Voorbereidingstijd: 30 minuten
 • Bereidingstijd: 5 minuten
 • Opstijven: 12 uur

Ingrediënten

Werkwijze

Deeg

 1. Als eerste smelt je de boter en voeg je bloem toe. Laat alles zachtjes bakken en blus nadien met Gentse Strop en melk. Breng hierna de saus al roerend aan de kook.
 2. Rasp daarna de hoevekaas en snijd het Breydelspek in kleine blokjes. Bak het spek kort aan in een pan.
 3. Hierna laat je de gelatineblaadjes weken in koud water.
 4. Na het raspen van de kaas, meng je deze en het spek door de saus. Let op dat de saus niet meer kookt. Op het einde voeg je de mosterd toe
 5. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap en voeg de gelatine toe. Los alles al roerend op.
 6. Als laatste stort je de kaasvulling uit op een ingeoliede plaat en dek je af met vershoudfolie. Laat de kaaskroketvulling een nacht opstijven in de koelkast of 2 uur in de diepvriezer.

Paneren en afbakken

 1. Na het opstijven van de vulling, schep je met een eetlepel porties uit het deeg en rol je ze tot mooie balletjes. Paneer ze daarna in bloem, ei en panko.
 2. Tot slot bak je de kaaskroketjes ongeveer 1 minuut af op 170 graden, tot ze goudbruin zijn. Werk eventueel af met mosterdmayonaise.

Dit recept uitgetest? Deel het met ons op Instagram en laat het ook weten aan Rookpluim en Forking Good Food. Op zoek naar meer lekkere streekproducten? Neem alvast een kijkje op lekkeroostvlaams.be

Smakelijk!