Mosterdcracker – tartaar van Gentse kop – ingelegd mosterdzaad

Ingrediënten

Ingelegde mosterdzaadjes:

  • 25 gr mosterdzaad
  • 100 gr water
  • 30 gr azijn
  • 5 gr suiker
  • Snuif zout

Mosterdcracker:

  • 25 gr pompoenpit
  • 20 gr lijnzaad
  • 10 gr sesamzaad
  • 15 gr chiazaad
  • 10 gr mosterdzaad
  • Snuif zout
  • 80 ml water

Tartaar van Gentse kop:

  • 1 el Ferdinand Tierenteyn extra mosterd
  • Scheutje water
  • 1 el Notenolie
  • Peper en zout
  • 200 gr Gentse kop van lokale hoeveslager
  • 1 el fijngehakte augurk van Camp’s
  • 1 el gefrituurde uitjes
  • Peper en zout
  • Verse peterselie
  • Extra graantjesmosterd Tierenteyn (in een spuitzakje)

Werkwijze

  • Start met de ingelegde mosterdzaadjes. Weeg alle ingrediënten af en plaats op het vuur. Laat al het vocht uitdampen.
  • Meng voor de cracker alle ingrediënten en laat 15 minuten rusten. Strijk dan uit op een siliconenmatje of vel bakpapier. Bak gedurende 30 minuten op 160°C.

Voor de tartaar:

  • Maak een vinaigrette door mosterd, water, noteolie, peper en zout te mengen.
  • Snij de Gentse kop in kleine blokjes en maak aan met de dressing, peterselie, augurk en gefrituurde uitjes. Kruid af met peper en zout.
  • Kraak een stuk cracker af en leg er wat Gentse kop op. Werk af met wat opgelegde mosterdzaadjes en een toefje graantjesmosterd.