Mosterdcracker – tartaar van Gentse kop – ingelegd mosterdzaad
Ingrediënten
Ingelegde mosterdzaadjes:
- 25 gr mosterdzaad
- 100 gr water
- 30 gr azijn
- 5 gr suiker
- Snuif zout
Mosterdcracker:
- 25 gr pompoenpit
- 20 gr lijnzaad
- 10 gr sesamzaad
- 15 gr chiazaad
- 10 gr mosterdzaad
- Snuif zout
- 80 ml water
Tartaar van Gentse kop:
- 1 el Ferdinand Tierenteyn extra mosterd
- Scheutje water
- 1 el Notenolie
- Peper en zout
- 200 gr Gentse kop van lokale hoeveslager
- 1 el fijngehakte augurk van Camp’s
- 1 el gefrituurde uitjes
- Peper en zout
- Verse peterselie
- Extra graantjesmosterd Tierenteyn (in een spuitzakje)
Werkwijze
- Start met de ingelegde mosterdzaadjes. Weeg alle ingrediënten af en plaats op het vuur. Laat al het vocht uitdampen.
- Meng voor de cracker alle ingrediënten en laat 15 minuten rusten. Strijk dan uit op een siliconenmatje of vel bakpapier. Bak gedurende 30 minuten op 160°C.
Voor de tartaar:
- Maak een vinaigrette door mosterd, water, noteolie, peper en zout te mengen.
- Snij de Gentse kop in kleine blokjes en maak aan met de dressing, peterselie, augurk en gefrituurde uitjes. Kruid af met peper en zout.
- Kraak een stuk cracker af en leg er wat Gentse kop op. Werk af met wat opgelegde mosterdzaadjes en een toefje graantjesmosterd.