Recept
Salade geitenkaas met gandaham en honing- en mosterddressing
Voor 4 personen:
- 4 geitenkaasjes Klavertroef
- 200g salademix naar keuze
- 16 sneetjes Gandaham
- Tierenteyn mosterd
- Witte wijnazijn
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180-200°C
- Maak de dressing met 2/6 olie, 2/6 azijn, 1/6 mosterd, 1/6 honing (tip: voeg deze ingrediënten samen in een lege confituurpot of pot met deksel en schud tot goed gemengd)
- Maak het krokant van Ganda: verwarm een pan met een scheutje olie (mag heet zijn), leg de sneetjes gandaham in de pan en bak ze langs beide kanten krokant. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
- Voor de geitenkaasjes:
- Om de geitenkaasjes wat extra dimensie te geven, branden we ze af.
- Breek het geitenkaasje in rustieke wilde stukken en plaats ze in een ovenvaste schaal. Plaats die dan een 5-tal minuten in de oven. Haal ze uit de oven en brand ze af tot ze een mooi grillig kleurtje hebben.
- Dresseer je bord: begin met wat dressing onderaan en bouw zo verder op. Sla, kaasjes, gandaham en dressing.
- Om het slaatje extra feestelijk te maken, kan je hier en daar ook een stukje seizoensfruit toevoegen.