Recept
Witloofsoep met oude jenever
Ingrediënten
- 300 g ajuin
- 1 kg witlof
- 4 bouillonblokjes (kip)
- 2 l water
- Liaison: 1 eigeel, 1 dl room, 1 dl oude jenever
- Garnituur: witlofstronkjes, 1 klontje suiker, 1 dl oude jenever
Werkwijze
- Reinig de groenten en snij ze in stukjes.
- Stoof de ajuin aan in wat boter, voeg de witloof toe en laat samen 10 min stoven.
- Voeg bouillonblokjes toe en overgiet met het water, zet deksel op de kookpot en laat verder stoven.
- Wanneer de groenten zacht genoeg zijn, kan je het geheel mixen.
- Haal de soep van het vuur en maak de liaison door de ingrediënten te mengen met elkaar.
- Voeg de liaison toe aan de soep voor een heerlijke romige toets.
- Wie wenst kan nog wat garnituur voorzien: snij de witloof in blokjes (brunoise) en laat aanstoven in de boter, voeg de suiker en oude jenever toe en flambeer het geheel.