Product

Ambachtelijke Gentse koffie van De Draak

Gent

Sedert de oorsprong in 1864 staat Koffies De Draak garant voor uitmuntende koffie. Al meer dan 100 jaar selecteren zij koffiebonen afkomstig van de edelste plantages doorheen de wereld. Uit die grand cru’s kiezen ze hun assortiment originele koffies en stellen zij hun eigen specifieke mengelingen samen die vervolgens op artisanale wijze worden geroosterd.

Koffiebranden is een nauwkeurig samenspel van tijd en temperatuur waarbij zich stoffen (meer dan 800!) ontwikkelen die het smaak- en geurkarakter bepalen. Het branden of roosteren gebeurt bij een temperatuur tussen 210°C en 225°C, de aanwezige suikers worden gekarameliseerd. De gebrande koffie wordt op een zeef gestort waarbij koude lucht het proces van branden vrij abrupt doet stoppen.

Koffies De Draak streeft naar topkwaliteit, authenticiteit, zuiverheid, eenvoud en duidelijkheid. Ze zoeken naar de beste koffie- en theesoorten ter wereld, die geproduceerd worden op een eerlijke wijze met respect voor mens en natuur in alle stadia van het productieproces en die met de grootste zorg op een artisanale wijze worden verwerkt, zonder toevoeging van gelijk welke onnatuurlijke additieven. In 2007 zijn ze zich ook gaan toeleggen op thee, een logisch gevolg op hun passie voor koffie.

Producenten