Product

Appelsap en walnotenolie van appelpers Lerouge

De Pinte

Een mobiele fruitpers uit Oost-Vlaanderen maakt van de eigen fruitoogst een natuurtroebel sap. Uw fruit wordt gewassen, vermaald, geperst, kortstondig gepasteuriseerd op min 80°C en verpakt in 5l bag-in-box terwijl je wacht. Er wordt geen extra filtering gedaan, alle goede eigenschappen zijn aanwezig in het sap!

De koudgeperste olie is met zijn lichte smaak een ware delicatesse, zijn smaak is subtieler, geparfumeerder en fruitiger dan de geraffineerde notenolie die op de gangbare markt verkrijgbaar is.

De olie is niet gefilterd, maar natuurlijk bezonken na enkele weken. De voordelen voor de gezondheid zijn dezelfde als die van ganse noten. De olie is geconcentreerder dan de hele noten.

De Mobiele Fruitpers komt naar je toe voor grote hoeveelheden fruit (vanaf 3 ton). Je kan uw noten of fruit binnenbrengen en laten persen. Je krijgt gegarandeerd uw sap/olie terug!

De noten worden steeds onder een traceerbaar systeem gesorteerd en apart bewerkt.

Sedert 2015 heeft men een gloednieuwe productielijn om de noten van noot tot olie om te toveren. Ze werken tevens samen met verschillende sociale instellingen uit de buurt om ”de harde noten“ te kraken.

Producenten