Product

Bieren van microbrouwerij Stanium

Beveren

Microbrouwerij Stanium heeft een lokale productie, en dit van unieke bieren met een eigen verhaal.
Er wordt gezocht naar bieren en stijlen die minder bekend/commercieel zijn, zoals de Saison bieren.
Een bier met een uniek verhaal of gebrouwen met speciale ingrediënten.

In hun assortiment:
* Stanium Claire: een amberkleurig bier, laag in alcohol 6,7° vol, gebrouwen met vijf verschillende mouten en met haver. Afgewerkt met diverse fijne kruiden.
* Stanium Foncé: een atypisch donker bier met 7,4° alcohol, gebrouwen met Rochefort gist. Licht gehopt, kruidig, aangevuld met fijne kruiden. Door het lage restsuikergehalte blijven de smaken lang hangen. Dit is een fijn biertje om van te genieten.
* Stanium Saison: een triple, afkomstig uit Henegouwen en Frans Vlaanderen. Deze bierstijl, met stevige Belgische-, Duitse- en Sloveense hop, werd vroeger vooral gebrouwen in de grote boerderijen tijdens de kalme wintermaanden. Een saison is normaal een fris, fruitig, kruidig biertje en niet te hoog in alcohol. Deze saison bevat nauwelijks restsuiker, dit is een gezond biertje! Gebrouwen met topproducten, zonder smaakmakers!
* Stanium Saison Classic: zonder hop, maar met een romige en kruidige karakter. Dit is een rasechte saisonn: fris, karaktervol, fruitig, zomers en goed in
evenwicht. Perfect als dorstlesser.
* Stanium Triple met alcohol 8,1° met een subtiele rookmout. Dit bier zorgt voor een strakke en droge toets, waardoor een zekere frisheid ontstaat. Aangevuld met fijne hopjes, is dit ‘eentje om van te genieten’.
* Stanium Triple Whisky, alc. 8.1°. Hier is de rookmout in de Triple vervangen door een Whisky mout. Een bier met een verrassend smaakpalet, voor de liefhebbers van turfsmaak.

Producenten