Product

Wijn van Domein De Roscam

Merelbeke

Alles gebeurt op dit kleine wijndomein zelf: druiven kweken, oogsten, wijn vinifiëren, opvoeden, bottelen en verkopen. Ze hebben geen biolabel, maar gebruiken geen fungiciden: dit omwille van de schimmeltolerante cépages én het feit dat de wijngaard in hun achtertuin ligt, waardoor alles direct opgevolgd wordt en er ingegrepen kan worden met natuurlijke middelen..

Domein De Roscam heeft een Cuvée wit (Johanniter en Solaris) en een Cuvée rood (Cabernet Cortis en Cabernet Cantor). In goede jaren (met veel opbrengst en mooi rijp fruit) produceren ze ook een rosé. Een lekkere rode wijn maken in onze streken is en blijft een uitdaging, maar juist daarom blijven Jean-Pierre en Hilde ervoor gaan!

Gezien de wijngaard in de Merelbeekse wijk ‘de Roskam’ ligt, is hij ernaar genoemd.

Er wordt vooral op thuisverkoop gemikt. Verder vind je hun wijn in de Roskamhoeve en soms op een plaatselijke streekmarkt. Tijdens hun jaarlijkse opendeurdag op de (wijn)toer Lekker Oost-Vlaams (laatste zondag van augustus) doen ze meestal een speciale actie.
Ze hebben geen vaste openingsuren, maar wie een flesje wijn wil kopen, kan deze steeds na telefonische afspraak of na bestelling op mail komen halen.

Producenten