Geutelingen De Koekelaere
Brakel
Brakel
Al eeuwen worden in Elst geutelingen gebakken, aanvankelijk voor de pelgrims die bij
de H. Apollonia hun tandpijn kwamen afsmeken. Al snel werd beweerd dat een beet in een hete geuteling je een jaar lang kon vrijwaren van tandpijn.
De heerlijk malse geutelingen hebben hun unieke smaak en geur te danken aan het familierecept van De Koekelaere én de ambachtelijke bakwijze: het pure beslag wordt in een gloeiend hete oven op steen ‘gegoten’. Vandaar ook de naam ‘geutelingen’.
‘Geute’ komt van gieten.
‘Lingen’ is een Oudnederlands synoniem voor koeken.
Gegoten koeken dus!
Geutelingen van De Koekelaere zijn 100% natuurlijk en worden met de puurste en meest voedzame ingrediënten bereid die zoveel mogelijk lokaal worden aangekocht. Melk, bloem, eieren, gist, zout en een snuifje kaneel! Zonder suiker, extra vet-, smaak-, kleur- of bewaarstoffen. Luchtig van textuur en met een unieke smaak. Geutelingen zijn een ideaal ontbijt of tussendoortje. Je kan ze met zowat alles beleggen: boter en (bruine) suiker, confituur, choco, fruit, groente, vlees, …
Laat vooral je creativiteit de vrije loop!
Smakelijk!