Producent

Geutelingen De Koekelaere

Brakel

Al eeuwen worden in Elst geutelingen gebakken, aanvankelijk voor de pelgrims die bij de H. Apollonia hun tandpijn kwamen afsmeken.
Al snel werd beweerd dat een beet in een hete geuteling je een jaar lang kon vrijwaren van tandpijn.

Doordrongen van de geutelingentraditie, bouwde Raphaël De Koekelaere in de jaren ’70 een geutelingenoven. Zoon Johan blies de traditie nieuw leven in en verfijnde het familierecept in de volgende decennia, samen met zijn broer Eric.
In 2016 richtten Eric en kleinzoon Pieter ‘Geutelingen De Koekelaere’ op. In hun voortdurend streven naar kwaliteit gingen ze op zoek naar hedendaagse technologie die hun jarenlange familietraditie kon optimaliseren.

Vlaams erkend streekproduct

Geutelingen van De Koekelaere zijn sinds januari 2017 erkend door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) als Vlaams streekproduct. “Wij zijn al tientallen jaren met de geutelingen bezig” zegt De Koekelaere. De geutelingen in de markt zetten als een ambachtelijk en kwaliteitsvol product, zo willen ze met het kwaliteitslabel van streekproduct de kwaliteit ervan garanderen. De geuteling zal door dit label niet veranderen.

Producten