Product

Weidevlees van SmaakBoerderij

Deinze

Op de boerderij kan je terecht voor puur weide-vlees, vlees dat goed is voor je gezondheid en goed voor de natuur. De dieren groeien op buiten in de weides, met respect voor dier en natuur. Tine en Rik zijn dan ook pioniers in Vlaanderen in de manier waarop ze de dieren houden: temidden van een groeiend voedselbos, met roterend begrazen, zonder stallen en zonder voeder op basis van soja. Zo zoeken ze mee naar alternatieven voor de intensieve veeteelt in België en bouwen ze aan een sterkere leefomgeving eerder dan die te belasten en af te breken.

Ze houden een diversiteit aan dieren, omdat deze allemaal op een andere manier bijdragen aan het versterken en herstellen van de bodem. Je vindt op de boerderij verschillende soorten gevogelte (kippen, eenden, parelhoen), konijnen, schapen en zelfs paarden (als hobby, niet om te eten).

Gespreid over het jaar vind je een aanbod van traaggroeiende vleeskippen, parelhoen, eend (borst en filet apart), konijn en pakketten van lamsvlees. Bestellen doe je eenvoudig via de online winkel op de website.

Tijdens het legseizoen (ze werken niet met kunstlicht dus ze volgen het ritme van de natuur) zijn er ook weide-eitjes beschikbaar: heerlijke eieren van hun loslopende, diverse bende legkippen.

Producenten