Product

Weidevlees, kruiden- en theemengelingen, siropen en confituur van SmaakBoerderij

Deinze

Op de boerderij kan je terecht voor een variatie aan handgemaakte producten, steeds met de seizoenen mee en gebaseerd op de basisingrediënten: kruiden en fruit van uit de weide. Het aanbod varieert gedurende het jaar, maar de vaste waarden vind je altijd terug, nl. kruiden- en theemengelingen, siropen, confituren en gelei en geschenkdozen.

Alle producten van de SmaakBoerderij bevatten ingrediënten geteeld op de boerderij volgens de principes van herstellende landbouw. De producten dragen dus actief bij aan een beter bodemleven en grondkwaliteit. Alles wordt ook samen gecombineerd op dezelfde grond (dus dieren, bomen, kruiden staan allemaal in dezelfde wei), waardoor ze elkaar versterken. Het zorgt ervoor dat ze producten kunnen telen met de natuur mee, zonder technische of chemische ingrepen. Dit alles smaak je in elke hap: de smaak van ‘vroeger op de boerderij’, de smaak van natuur en puurheid.
En daar zijn ze bijzonder trots op!

Vooreerst kan je terecht bij hen voor vers vlees: 1 keer per maand (van april tot december) kan je diverse soorten gevogelte (kip, eend, parelhoen, kwartel), konijn en enkele keren ook lamsvlees afhalen. Je bestelt best vooraf, via de online winkel, zodat je zeker bent dat alles voorradig is. Ze houden tijdens het jaar ook een kleine voorraad vlees aan in de diepvries, dus ook op andere momenten kan je voor een lekker puur stukje vlees bij hen terecht, zolang de voorraad strekt.

Naast het verse vlees bieden ze ook weide-eitjes aan: heerlijke eieren van hun loslopende, scharrelende bende legkippen.

Daarnaast verwerken ze ook fruit en groenten in allerhande productjes voor in de keuken, de badkamer, voor een lekkere aperitief, om te genieten, als geschenkje voor jezelf of anderen, …

Het fruit en de kruiden verwerken ze na het oogsten op een artisanale manier en opnieuw met respect voor natuur en omgeving. Zo drogen ze fruit en kruiden met behulp van zonne-energie en op lage temperatuur om de smaak en voedingsstoffen te bewaren.

Producenten