Producent
Confiserie Geldhof
Eeklo
In 1939 startte Antoine Geldhof (1925-2012) als 14-jarige bij een grote confiserie in het Gentse, waar hij het 19e-eeuwse recept van de cuberdons aanleerde van de kleinzoon van de oorspronkelijke uitvinder van het snoepje. Na de geboorte van zijn eerstgeboren zoon, Tony Geldhof, richtte Antoine Confiserie Geldhof op te Eeklo. Tony Geldhof leerde na zijn studies letterlijk alle knepen van het vak, van afvoerputjes schoonmaken tot het bedrijf leiden en zet tot op de dag van vandaag de lijnen bij Confiserie Geldhof uit.
Neuzekes
De cuberdons van Confiserie Geldhof worden sinds 1954 vervaardigd met o.a. Arabische gom (sap van de acaciastruiken). Toen de Sahel-landen in de jaren 80 werden getroffen door de droogte, kwam de productie even in het gedrang door een tekort aan Arabische gom.
Het bedrijf groeide evenwel gestaag en goede en minder goede jaren volgden elkaar op. Sinds de erkenning van de cuberdon als ‘streekproduct’ door Vlam is deze evenwel aan een echte heropleving bezig.