Producent

Wycam’s

Sint-Niklaas

Camille Wyckmans, de oprichter, was oorspronkelijk kruidenier, die voor zijn eigen assortiment ook wat snoepjes maakte. Camille begon zijn carrière in 1946, thuis, in de gemeente Schoten. De naam Wycam’s komt oorspronkelijk van Wyckmans Camille.

Nadat Duitse SS’ers zijn winkel plunderden bij de terugtrekking uit België, heeft hij met de resterende ingrediënten de ‘borstbollen’, zoals we ze kennen, gemaakt. Dit product sloeg erg aan en al snel stopte hij met zijn kruidenierszaak, om zich voltijds toe te leggen op het maken van deze snoepjes.

In 1973 verhuisde Wycam’s naar een nieuwe fabriek te Kalmthout, ten noorden van Antwerpen. Ook werd toen besloten het productgamma verder uit te breiden. De leiding kwam in handen van zoon Robert Wyckmans die de verkopen verder uitbreidde over heel België, alsook naar de buurlanden Nederland, G.H. Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Na Robert Wyckmans, kwam de derde generatie Wyckmans aan het roer: Eric. Jammer genoeg was er geen interesse van de vierde generatie, waardoor het bedrijf verkocht werd. Joris Thijs, zelf derde generatie confiseur in hart en nieren, mocht uiteindelijk het bedrijf overnemen.

Doorheen de jaren is het productieproces gemoderniseerd en geoptimaliseerd, maar het blijft nog altijd hetzelfde (geheime) recept.

Sinds 2017 ruilde Wycam’s de Antwerpse Kempen in voor het Zoete Waasland, meerbepaald Sint-Niklaas.

Producten