Producent

Confiserie Thijs

Sint-Niklaas

Confiserie Thijs is al sinds 1931 gevestigd in Sint-Niklaas. Arthur Thijs startte in 1931 met zijn twee handen en een klein atelier. Gaandeweg werd dit atelier groter en waren er meer handen nodig.

Hoewel ze oorspronkelijk begonnen zijn met chocoladefiguren te maken, schakelden ze al redelijk snel over naar het maken van lolly’s. Arthur’s zoon, Aurelien, voegde daar dan nog gommetjes aan toe.

In de jaren ‘40 en ‘50 was Confiserie Thijs een kleine, lokale snoepjesmaker. Buiten het Waasland wist vrijwel niemand dat de lekkerste snoepjes ter wereld in Sint-Niklaas gemaakt werden. Maar daar kwam geleidelijk aan verandering in: ze begonnen te werken voor grote bedrijven en supermarkten.

Arthur Thijs ontwierp en bouwde in 1952 zelf de allereerste automatische lekstokmachine. Hij was zijn tijd vér vooruit.
Jaren later waren Aurelien en Joris pioniers in het experimenteren met gommetjes in verschillende kleuren en met verschillende smaken.

Hun pronkstuk blijft de TV-lolly, die nog altijd op dezelfde manier gemaakt wordt, als hoe Arthur die destijds bedacht heeft.

Confiserie Thijs blijft inzetten op het ambachtelijk aspect en ontvingen hierdoor ook de erkenning ‘Handmade in Belgium’.

Producten