Producent

Duroc d’Olives

Lochristi

Gepassioneerd door hun vak gingen de families Mouton-Dobbels en Van Laere-Vanderwee enkele jaren geleden op zoek naar een sappig, gezond en vooral smaakvol stukje varkensvlees. Jarenlang focusten ze zich op de kostprijs en de efficiëntie in de productie van varkens. Vreemd genoeg kwamen ze na 15 jaar tot de constatering dat het dier dat ze aan het kweken waren niet meer zo lekker was. Ze waren ervan overtuigd dat we hier een mogelijke troef in onze bedrijfsvoering lieten liggen.

Na een lange ontwikkeling en proefperiode hebben ze een geslaagd eindproduct: de genetica van het Duroc-varken in combinatie met een aangepaste voeding van pure granen en olijfolie. Het Duroc d’Olives vlees was een feit! Onderzoek aan de Universiteit van Gent heeft trouwens aangetoond dat het op die manier mogelijk is het vetzurenpatroon van het varkensvet in de gezondere richting (met meer omega 9) te sturen. Ook het varkensvet is hierdoor zachter van smaak.

Ook de vleeskwaliteit hebben zij door aanpassingen in genetica, transport en voeding aantoonbaar kunnen verbeteren. Ze hebben het hier vooral over minder dripverliezen, een mooiere kleur, langere bewaarbaarheid.

Producten