Producent

Lisabeth

Deinze

De liefde voor de kip zit al meer dan 60 jaar bij de familie Lisabeth in het bloed. Eind jaren 50 pendelde leghennenhouder Joris Lisabeth namelijk van Gottem naar Brussel om zijn eieren persoonlijk aan de man te brengen bij patisserieën en bakkerijen die op zoek waren naar kwaliteitsvolle eitjes. Omdat hij er continue naar streefde om zijn product van het hoogste niveau te houden, startte de vader van Jan Lisabeth met een zelfmengerij waarin hij zelf zijn kippenvoeder maakte. Het was de onofficiële start van het kwaliteitslabel dat hun verschillende bedrijven vandaag eigen zijn. Vervolgens richtte Joris zijn eigen broeierij op om niet afhankelijk te moeten zijn van de stallen van andere landbouwers en kwam de tak vleeskuikenhouderij erbij. Op die manier ontstond de garantie van continuïteit.

Begin jaren 90 namen zoon Jan en zijn vrouw Lieve de kippenkwekerij J. Lisabeth NV van Joris over en deden ze het bedrijf verder groeien. Vanuit de wens om een traceerbaar eindproduct te maken, kwam de distributietak Delikip er in 1999 bij. Omdat hun familie ook toen vooruitziend was, werden ze de allereerste kippenkweker die een extern gecontroleerde reguliere kip op de markt bracht. Hun eigen kwaliteitslabel Gallux, met respect gekweekt en van ei tot bil Belgisch, zag het licht in 2018. Intussen is met zoon Olivier ook de derde generatie in de familiebedrijven gestapt.

Producten