Producent

Pastati

Oudenaarde

Pastati is onderdeel van Aarova, maatwerkbedrijf in Oudenaarde. Door deze productie creëren zij extra tewerkstelling in Oost-Vlaanderen voor personen met afstand tot de arbeidsmarkt. Pastati maakt verse pasta voor voornamelijk restaurants, traiteurs, cateraars en voedingswinkels met grootse afzet in Oost-Vlaanderen. Pastati levert een eigen seizoensgebonden gamma verse pasta’s en ravioli’s.

Kristl De Loose, founder van Pastati, vatte het uitdagende plan op om verse pasta te gaan maken in België. Speciaal aan het verhaal was de ambitie om dit te verwezenlijken binnen de sociale economie en te gaan voor de meest duurzame pasta in België. In 2016 ging Pastati van start.

Kwaliteit en duurzaamheid over de hele lijn.
Voor Kristl was hét belangrijkste dat haar bedrijf binnen de sociale economie kon werken. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een uitdagende maar aantrekkelijke job geven.
Verse pasta maken in België was niet alledaags, hun werknemers opleiden tot volwaardige productiemedewerkers met de hoogste standaarden van de voedselveiligheid was een uitdaging. Maatwerkbedrijf Aarova in Oudenaarde geloofde in het project en de samenwerking. Dit exclusief partnerschap zorgde ervoor dat de volledige productie van Pastati in Aarova kon plaatsvinden. Ze werken in een performante productieruimte met grote capaciteit voor de productie van pasta, ravioli’s, vers, vers gevroren en vers gedroogd. De werknemers staan onder leiding van een chef-kok en zijn uitgegroeid tot volwaardige pastaia’s!

Aarova ging begin 2023 nog een stap verder en integreert Pastati als deel van Aarova. Op deze manier is de tewerkstelling van de doelgroep in de pastaproductie verzekerd voor zeer lange tijd.

Producten

Gerelateerde producenten