Producent

Camp’s

Oudenaarde

Camp’s legt groenten in, maalt mosterds en maakt pickles, en dat al meer dan honderd jaar. Met groot respect voor de geschiedenis, richten ze de blik op de toekomst. Camp’s staat als onderneming heel bewust in de maatschappij. De relatie en open communicatie met de klanten, leveranciers en gemeenschap staat altijd centraal.

In 1905 start Louis Van Camp een eigen bedrijfje. Hij legt groenten in op azijn. Kort daarop zoekt hij een oplossing voor de kleine stukjes gepekelde groenten die niet in bokalen passen. Hij vindt het antwoordt in piccalilly, een Aziatische saus die dankzij de Engelsen zijn weg naar Europa vond. Louis giet de saus over zijn gepekelde groenten en zo ontstaan de Belgische pickles!

Toen Louis de piccalilly saus omwille van WOI niet meer kon importeren, begon hij ze zelf te maken. In de Tweede Wereldoorlog werd de eerste Campsfabriek verwoest, waarna ze opnieuw opgebouwd werd. Camp’s, ondertussen onder het bewind van zoon Gustaaf, krijgt faam in het Antwerpse. Helaas stierf Gustaaf plots, waarna de fabriek en de rest van de familie in 1972 naar Oudenaarde en in de jaren ’90 naar Ronse verhuisden.

Onder beleid van Ben krijgt het bedrijf in 2011 een nieuwe huisstijl, met respect voor de geschiedenis: het lettertype van het logo verwijst namelijk naar de eerste typemachine van Camp’s. In 2016 verhuist het bedrijf echter opnieuw, terug naar Oudenaarde, waar het de modernste mosterdfabriek van de Benelux neerpoot.

Vanaf 2018 ontstaat de ambitie om een 100% Belgische mosterd te creëren. Ondanks het feit dat er veel expertise verloren is gegaan, lukt het om met lokale landbouwers de teelt van Belgisch mosterdzaad nieuw leven in te blazen. De droom wordt werkelijkheid in 2023 wanneer er na maanden experimenteren een nieuw recept samengesteld wordt die alle eer doet aan het Belgische mosterdzaad.

Producten