Producent

Ross Specialty Coffee Roastery

Kruibeke

De Ross Specialty Coffees zijn al sinds 2015 een must voor de echte koffieliefhebber. Op een terras in de Franse Pyreneeën proefde Wim een paar jaar geleden voor het eerst écht lekkere, pure koffie. De barista in de lokale zaak vertelde hem vol passie over de ‘specialty coffee’ die hij hem had geserveerd. Dat is koffie die gemaakt wordt van bonen die met de hand geplukt worden op kleine familieplantages.

De specialty coffee

De bonen krijgen meer tijd om te rijpen en worden doorheen het jaar telkens op het juiste moment geplukt. Hierdoor worden alleen perfect gerijpte koffiebonen gebruikt voor Ross Specialty Coffees. Deze bonen worden traag geroosterd. Dat zorgt ervoor dat de aanwezige smaakprofielen in de bonen ook aanwezig zijn in de geserveerde koffies. De koffieboeren worden voor deze kwaliteit ook meer betaald en kunnen zo een beter leven opbouwen.

Sinds 2015 brandt Ross Specialty Coffees met deze handgeselecteerde bonen diverse koffies. Verschillende soorten met smaken uit Afrika, Zuid-Amerika en Indonesië. De houseblend Mercator is een mengeling van enkele Single Origins met een uitgebalanceerde smaak, licht zoet en hints van hazelnoot en pure chocolade.

Kom langs in de branderij

Alle koffies kunnen elke zaterdagochtend gekocht worden in de branderij zelf. Men kan ook online via de webshop producten van Ross Specialty Coffees aankopen. Ross levert ook aan heel wat lokale horeca en winkeliers. Ook voor organische thee, likeuren, pralines, gespecialiseerde toestellen en verrassende geschenken kan men bij Ross Specialty Coffees terecht.

Producten

In dezelfde gemeente