Producent

Wijndomein Waes

Gent

Gelegen aan de oevers van de Schelde, ter hoogte van Zwijnaarde nabij Gent, wordt op een oppervlakte van vier hectare druiven voor zowel witte als rode wijn verbouwd.  

Wijndomein Waes werd in 2005 opgericht en is de eerste professionele wijngaard in Gent en omstreken sinds de 16de eeuw. Op een bodem van zand en lichte leem worden zowel witte (solaris, bianca, cabernet blanc) als rode (rondo, regent, léon-millot, cabernet cortis) druivenvariëteiten verbouwd volgens ecologische methoden.
De nabijheid van de Schelde zorgt voor een apart microklimaat waardoor de druiven tot optimale rijpheid kunnen komen. 

De gouden egel, het dier dat het wijnhuis Waes symboliseert, komt voort uit het wapenschild van de Brugse familie Waes, eigenaars van het domein. Voor het wijndomein symboliseert de egel tevens de eenheid met en het respect voor de natuur. 

Traditionele vinificatiemethoden in combinatie met de modernste apparatuur liggen aan de basis voor een zuivere en authentieke wijn. Alle wijnen van het domein zijn erkend als ‘Vlaamse landwijn’ (BGA – Beschermde geografische aanduiding) en dragen het label ‘100% Belgisch’.

De filosofie van het wijndomein – Traditie-Authenticiteit-Kwaliteit – zorgt ervoor dat de wijnen Waes wit en Waes rood ieder jaar medailles behalen op de verkiezing ‘Beste Belgische Wijn’ en op internationale wijnwedstrijden. 

Producten