Product

Wijnen van wijndomein Waes

Gent

De wijnen Waes zijn een Belgisch product van topkwaliteit die behoren tot de appellatie “Vlaamse Landwijn”. Een wijn met een beschermde geografische aanduiding waar België trots op mag zijn.

  • ‘Waes rood 2011’: in 2012 verkozen tot tweede Beste Belgische Wijn
  • ‘Waes wit 2012’: gouden medaille op de verkiezing Beste Belgische Wijn 2013
  • ‘Waes wit 2013’: gouden medaille op de verkiezing Beste Belgische Wijn 2014

“Waes Wit 2014” is gemaakt van de druivensoorten Solaris en Bianca.
De alcoholische gisting bij lage temperaturen en de rijping op inox vaten hebben de aroma’s van het primaire fruit optimaal bewaard.
“Waes Wit” heeft een briljant lichtgele kleur met groene schijn en ontwikkelt intense aroma’s van bosbessen, citrus, rozen en zachte kruiden; het is een frisse en evenwichtige witte wijn, aromatisch en elegant, met een goede structuur en een mooie lengte.

“Waes Rood 2014” is een assemblage van de druivensoorten Rondo, Leon Millot en Regent gerijpt in houten vaten van Franse eik (85%) en Amerikaanse eik (15%) gedurende 6 maanden.
Deze wijn heeft een diepe, paarse kleur en een bouquet van zwart fruit, viooltjes, peper en cacao, dat zich in de mond doorzet in complexere, meer geëvolueerde toetsen van hout en kruiden; het geheel wordt ondersteund door een brede, ronde structuur met een goed potentieel.

Omdat veel tijd en energie gaat naar de wijngaard en de vinificatie, rest er geen tijd voor het geven van rondleidingen.

De wijnen zijn te koop bij verschillende drankenhandelaars.

Producenten