Producent

Wijndomein Wetterberghe

Geraardsbergen

Tijdens zijn jeugd bracht Karl Van Den Berghe veel tijd door op de boerderij van zijn tante in de Vlaamse Ardennen waar zijn twee passies vorm kregen: boer worden en met zijn eigen handen iets tastbaars creëren en daaruit veel voldoening krijgen. Zijn vader zorgde voor de eerste kennismaking met het wijngebeuren. Ze gingen samen op zoek naar fruit en berkensap om fruitwijnen te maken en zo begon de wijnmicrobe langzaam te kriebelen. In 2013 kregen Karl en zijn vrouw de kans om een hoeve te kopen met 1 hectare landbouwgrond erbij. Toen groeide al snel de gedachte om een wijngaard aan te leggen.

Boeken en cursussen wijnbouw werden verslonden en reeds in 2014 werden de druivenstokken geplant. Met de hulp van zijn vrouw Heidi en hun vier zonen kregen op enkele weken tijd bijna 4000 plantjes een plaatsje. Bijna 1000 palen, 30 km draad en 200 kg graszaad toverden deze akker om tot een echte wijngaard: ‘de Hasseltkouter’.

De daarop volgende jaren staken ze hun energie in de ontwikkeling van de wijngaard en het uitbouwen van hun wijnkennis. De realisatie van een wijnmakerij was de volgende stap. De oude koeienstallen werden gestript en omgebouwd en de overige bijgebouwen werden gesloopt.

De naamgeving van het domein lag voor de hand, deze is gelinkt aan de oprichters: Heidi Van Wetter en Karl Van Den Berghe. En ook voor de namen van de wijnen hebben ze het dicht bij huis gehouden. De eerste vier cuvées die ze op de markt brachten, dragen de namen van hun vier zonen: Liam, Tristan, Ingmar en Indra.

Hun droom is om een mooi wijndomein te realiseren voor de vier zonen en hun toekomstige gezinnen. En natuurlijk ook om ons allemaal een lekker wijntje te kunnen aanbieden dat met hart en ziel gemaakt is in de Vlaamse Ardennen!

Producten