Product

Ambachtelijke koffie van Buizerd & Saars

Kruisem

Bij Buizerd & Saars krijgt u koffie met een kop. En dan hebben ze het niet over de tas, maar over koffie met een ‘smoel’, koffie die de identiteit van u of uw zaak weerspiegelt. Dankzij Buizerd & Saars schenkt u de koffie die u wil schenken. De drie belangrijkste elementen zijn – behalve de bonen zelf natuurlijk – de kwaliteit van het water, de koffiemachine en de koffiemolen. Het soort water dat u gebruikt, beïnvloedt de smaak van de koffie. Bovendien moet de machine voldoen aan de capaciteit van uw zaak. Of u nu één kopje serveert, of meerdere tegelijk, dat mag niet tot kwaliteitsverlies leiden. De ideale maaltegraad van de boon, ten slotte, hangt af van welk soort koffie u serveert. Ook daarover krijgt u bij Buizerd & Saars advies.

Buizerd & Saars staat ook in voor de ambachtelijke productie van de Kruisem koffie. Vanwaar komt die naam eigenlijk? In de bosrijke omgeving van Lozer, vlak bij de branderij, vertoeven veel buizerds. Zijn schreeuw tijdens zijn vrije vluchten, op de warme luchtstroom, op zoek naar een prooi, wekt altijd bewondering op. Free as a bird. En de saars? Saars is dialect voor een dekentje. Lekker knus genieten onder een saarzeke, binnen voor het haardvuur in de zetel of buiten op het terras tijdens een zonnige herfstdag, met voor je een heerlijke kop dampende koffie. Dát gevoel. Dat is Buizerd & Saars.

Producenten