Product

Geutelingen van De Koekelaere

Brakel

Al eeuwen worden in Elst geutelingen gebakken, aanvankelijk voor de pelgrims die bij
de H. Apollonia hun tandpijn kwamen afsmeken. Al snel werd beweerd dat een beet in een hete geuteling je een jaar lang kon vrijwaren van tandpijn. Speciaal voor u gegoten in Elst, in het hart van de Vlaamse Ardennen!

Onze heerlijk malse Geutelingen hebben hun unieke smaak en geur te danken aan het familierecept van De Koekelaere én de ambachtelijke bakwijze: het pure beslag wordt in een gloeiend hete oven op steen ‘gegoten’. Geutelingen worden op steen gegoten in een gloeiend hete oven. Vandaar ook de naam “geutelingen”.
“Geute” komt van gieten.
“Lingen” is een Oudnederlands synoniem voor koeken.

Gegoten koeken dus!

Geutelingen De Koekelaere zijn 100% natuurlijk en worden met de puurste en meest voedzame ingrediënten bereid die we zoveel mogelijk lokaal aankopen. Melk, bloem, eieren, gist, zout en een snuifje kaneel! Zonder suiker, extra vet-, smaak-, kleur- of bewaarstoffen. Luchtig van textuur en mét een unieke smaak. Geutelingen De Koekelaere zijn een ideaal ontbijt of tussendoortje. Je kan ze met zowat alles beleggen: boter en (bruine) suiker, confituur, choco, fruit, groente, vlees,…

Laat vooral je creativiteit de vrije loop!
Smakelijk!

Producenten