Product

Sneeuwballen Larmuseau

Gent

De snoep werd ontwikkeld door August Larmuseau in zijn bedrijf ‘Supra, Confiserie-Chocolaterie-Biscuiterie’, één van de tientallen confiseriebedrijfjes dieGent toen rijk was.

Dit seizoensgebonden product – de productie loopt van september tot eind maart – bestaat uit luchtig geklopte margarine omhuld met chocolade en bepoederd met bloemsuiker. De sneeuwbal smelt net als sneeuw in de mond, het witte laagje poedersuiker bezorgt de sneeuwbal echter in sommige streken de naam ‘rotte patatten’.

Een traditioneel streekproduct dat volgens Johnny Larmuseau, kleinzoon van de stichter, nu ook zijn weg vindt naar de woonzorgcentra.

Het sneeuwballenseizoen loopt van begin september tot eind maart. Je vindt ze dan bij verschillende bakkers, delicatessenzaken en marktkramers over het hele land.

Aangezien de sneeuwballen fris gehouden moeten worden (onder de 18 °C), vind je ze meestal in het koelrayon. Je herkent ze aan de verpakking met blauwe en witte strepen.

Een overzicht van de verkooppunten vind je terug op hun website.

Producenten