Product

Wijnen van wijndomein Eekhoek

Laarne

Er wordt gewerkt met verschillende druivenrassen, zoals Auxerrois, Chardonnay, Merlot, Pinot Noir en Pinot Blanc en twee Italiaanse druiven Nebbiolo en Barbera.

Het gebruik van eiken vaten bij het produceren en opvoeden van wijn is voor Wijndomein Eekhoek een must. Eiken vaten dragen bij aan de complexiteit en smaakontwikkeling van de wijn. Ze kunnen subtiele aroma’s en smaken van vanille, kruiden en toast toevoegen aan de wijn, en tegelijkertijd zorgen voor een zachte en geleidelijke oxidatie.

Ook het gebruik van acaciavaten bij het maken van wijn is uniek en geeft interessante smaakprofielen. Acaciavaten kunnen de natuurlijke fruitigheid van de wijn behouden en deze zelfs versterken. Dit maakt ze geschikt voor wijnen waarbij het behoud van de primaire fruitaroma’s een prioriteit is. Het is interessant om te zien hoe deze innovaties bijdragen aan de diversiteit in de wereld van wijn.

In de wijnwinkel van het domein kan je de verschillende wijnen ontdekken, gaande van robuuste, rode wijnen tot verfrissende, witte wijnen.

Producenten