Producent

De Koek

Brakel

De Koek staat bekend voor zijn heerlijke geutelingen.

Al vóór 1970 werden bij De Koekelaere geutelingen gegoten. Tot 1992 werd dit gedaan in de Geutelingenstraat aan de slagerij van Rafaël De Koekelaere. Daarna in de Ommegangstraat aan de slagerij van zijn zoon Eric De Koekelaere. Johan De Koekelaere was de drijvende kracht en gezicht van de geutelingen en de geutelingenfeesten in Elst.

Mede door hun inzet en dat van talloze vrijwilligers en plaatselijke verenigingen kent het ganse geutelinggebeuren een sterke bloei. Daaruit, en om de geutelingentraditie in Elst in de toekomst te kunnen laten voortbestaan – groeide bvba De Koek.

Vlaams erkend streekproduct

Geutelingen van De Koek zijn sinds januari 2017 erkend door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) als Vlaams streekproduct. “Wij zijn al tientallen jaren met de geutelingen bezig,” zegt De Koekelaere, “we willen geutelingen in de markt zetten als een ambachtelijk en kwaliteitsvol product. Ik heb er geen moeite mee dat ook anderen geutelingen gieten en verkopen. Maar wij willen met het kwaliteitslabel van streekproduct zijn kwaliteit garanderen. De geuteling zal door dit label niet veranderen. Hij blijft seizoensgebonden: je kan hem alleen verkrijgen in de periode januari-februari en we verkopen hem ook alleen maar in onze winkel in Elst.”

Producten