Producent

Filliers Distillery

Deinze

In 1869 kocht Karel Lodewijk Filliers (eerste generatie) landbouwgrond aan met als doel een landbouwbedrijf op te richten. Het duurde echter niet lang voordat zijn neef Kamiel Filliers (tweede generatie) in 1880 een vergunning kreeg om naast de landbouwactiviteiten ook te beginnen stoken. Zo kon hij van de graansoorten die hij ‘s zomers teelde een heerlijke graanjenever stoken tijdens de winter. Elke generatie bouwde op de eerste stappen die Karel Lodewijk Filliers gezet heeft, van het uitbreiden van de site tot het creëren van nieuwe producten.

Als één van de laatste warme stokerijen in België stookt Filliers Distillery vandaag nog steeds volgens een goed bewaard familiegeheim. De site heeft drie aparte stokerijen waardoor ze bij het Filliers Distillery een groot aanbod aan verschillende spirits kunnen creëren.

Nog steeds worden vakmanschap, traditie en ambachtelijkheid er hoog in het vaandel gedragen. Daarom biedt deze stokerij nog altijd spirits aan die voor 100% een eigen product zijn, en dit maakt Filliers uniek. Het proces in de stokerij start namelijk bij de ongemalen granen en eindigt bij het vullen van de flessen. Van korrel tot borrel dus!

Producten