Producent

Brouwerij Verhofstede

Sint-Niklaas

Historiek

De historiek gaat meer dan 130 jaar terug, tot 1885, wanneer Stephanie de Jaeger een eeuwenoude brouwerij kocht. Ze huwde kort nadien met Julien Verhofstede, die brouwer werd.

Tot in de jaren ’60 werd er, naast frisdrank, uitsluitend bier van hoge gisting gebrouwen. De derde generatie – Stefan en Christiaan Verhofstede – bouwde het bedrijf om tot een ambachtelijke likeurfabriek. Nu staat de enthousiaste vierde generatie aan het roer.

Natuurlijke grondstoffen

Deze likeurfabriek gebruikt uitsluitend 100% natuurlijke grondstoffen. Op basis van oude familierecepten en de zuiverste grondstoffen en graanalcohol maken zij aperitieven, kruidenlikeuren, fruitlikeuren en jenevers.

De alcohol wordt ontgonnen uit graan. Het water komt uit de artesische put van de brouwerij. Verwerkt zonder enige behandeling of ontharding, is het één van de geheimen van de kwaliteit.

Waaslandse gin

De brouwerstraditie leeft verder in de vierde generatie van de familie, die met dezelfde liefde voor het vak, de beste kruiden en 100% aandacht zorgt voor de natuurlijkheid van de dranken. Ook maakte het bedrijf de eerste Waaslandse Gin namelijk ‘Edelweiss Gin’.

De producten van Brouwerij Verhofstede zijn te verkrijgen op het domein van de brouwerij en in verschillende verkooppunten (zie website).

Producten