Producent

Noyen

Evergem

“Een West-Vlaamse boerenzoon wordt slager en de rest is geschiedenis.”

Het verhaal van Noyen begint lang geleden in het verre Westen. Julien Noyen, een West-Vlaamse boerenzoon uit Alveringem, verlaat in 1914 zijn dorp en zijn familie om te gaan werken in het slachthuis van Gent. Na de oorlog is het tijd voor zijn grote droom. Hij gaat als beenhouwersgast in de leer bij gerenommeerde slagers. In 1923 zet Julien de grote stap: hij neemt Boucherie du Nord over. Zijn slagerij in de Noordstraat groeit uit tot de beste beenhouwerij van Gent, een reputatie waar hij elke dag hard voor werkt.

Inmiddels is al de vierde generatie Noyen aan de slag, maar traditie en kwaliteit staan nog altijd voorop.

Lokaal, duurzaam en eerlijk

Bij Noyen gaan ze het niet te ver zoeken. Zij kiezen bewust voor een duurzame, lokale aanpak. Zo bevindt elke schakel van de productieketen zich binnen een straal van 75 km rond het atelier in Evergem. Ze werken bij voorkeur samen met kleinschalige bedrijven die hun waarden delen. Ook belangrijk: zij houden van transparantie en betalen alle betrokken partijen een correcte prijs. Dat vinden ze niet meer dan eerlijk.

Hun varkens eten lekker en gezond

Je bent wat je eet. Dat geldt ook voor varkens. Bij Noyen kiezen ze er bewust voor om hun varkens lokaal voeder te geven. Minstens de helft ervan moet van 100% plantaardige oorsprong en van eigen teelt zijn, zoals maïs of tarwe. Daarnaast verwerken ze ook de voedzame reststroom, zoals melkwei en draf, afkomstig van een voedingsbedrijf uit de streek. Boer Luc mengt dit dan met het kernvoeder. Nee, hun varkens hoor je absoluut niet klagen over hun eten.

Veel liefde, aandacht en respect

Varkens hebben meer gemeen met mensen dan je denkt. Ook zij hebben nood aan rust, harmonie en een warm nest. Daarom zorgen ze ervoor dat de dieren in de beste omstandigheden kunnen groot worden. Noyen laat de varkens kweken door boerin Mieke en haar man Luc op hun boerderij in Munkzwalm. Daar zijn ze echt met hun gat in de modder gevallen. Mieke en Luc behandelen de dieren met veel liefde en respect. En dat proef je! Want gezonde en gelukkige varkens garanderen het smakelijkste vlees.

Producten