Producent

Wijnhuis Bollaert

Merelbeke

Historiek De Stoop

In 1868 begon de familie De Stoop in Gent een eigen distilleerderij waar op artisanale manier tal van alcoholische dranken geproduceerd werden. In de jaren ’60 besloot Willy Van Ruyskensvelde (toenmalige eigenaar van Willy’s Distillery) om de distilleerderij over te nemen. Hij koos ervoor om de originele naam ‘De Stoop’ te behouden. Deze naam stond namelijk garant voor ambachtelijke kwaliteit op basis van aloude recepten en bereidingswijze van de producten.

Toen Willy in 2002 Willy om ‘Willy’s Distillery’ stop te zetten, nam ‘Wijnhuis Bollaert’ de zaak over. Opnieuw werd de originele naam behouden. Tot op vandaag worden de producten bij ‘De Stoop’ nog steeds half automatisch geproduceerd. Van heerlijke advocaat tot unieke jenevers en andere likeuren.

Historiek Wijnhuis Bollaert

Toen Alfred Remue in 1935 besloot om zelf fruitwijn te maken waren de eerste stappen gezet. Deze uitgelopen hobby werd Alfreds passie. Wat begon met de verkoop van enkele flessen aan vrienden en kennissen, werd al snel een kleine handel. Dochter Rachel en haar man André Bollaert mochten proeven van de passie van Alfred, en dit beviel hen kennelijk. Wijnhuis Bollaert werd geboren. Dankzij André werden geïmporteerde Franse wijnen aangekocht en verkocht. Sedert vele jaren is Wijnhuis Bollaert intussen een bekend begrip in Merelbeke en omstreken.

De familiezaak kende een opbloei toen in 1984 zonen Luc en Freddy Bollaert besloten de zaak over te nemen. Zij starten de rechtstreekse invoer van wijnen, aperitieven en sterke dranken vanuit Frankrijk. Later volgden al snel omliggende landen zoals Italië, Spanje, Portugal en Duitsland. Niet enkel Europa kon de broers hun honger naar een groter gamma stillen. Zuid-Afrika, Australië, Argentinië en Amerika werden hier ook aan toegevoegd.

Producten