Product

Bieren van Brouwerij Van Den Bossche

Herzele

Om de vijftig jaar worden er in Sint-Lievens-Esse en omliggende gemeenten grootse Livinus Feesten gehouden ter ere van de Heilige Livinus, patroonheilige van de parochie.
 De laatste feesten dateren van 1957 en tijdens deze gelegenheid zijn de gebroeders Willy en Marc Van Den Bossche met een nieuw bier op de markt gekomen namelijk Pater Lieven. Dit bier werd uitsluitend geleverd in fles. In het begin van de jaren 70 werd er in Sint-Lievens-Esse en dan nog welbepaald in de garage van de brouwerij een groot feest georganiseerd. Omdat men veel volk verwachtte en om een snelle en vlotte bediening te verzekeren is men toen voor de eerste maal overgegaan tot Pater Lieven op vat te verkopen.
 Een bier dat vroeger gedronken werd op keldertemperatuur werd toen voor het eerst fris gedronken omdat het op vat was en gekoeld werd door frigo’s.
 Het was vooral de jeugd die Pater-Lieven op vat wist te waarderen en dat was dan de start van een succesrijke verkoop.

Het oudste bier dat nog steeds wordt gebrouwen is ‘’Buffalo”. 
Aan het ontstaan van de Buffalo is er een opmerkelijke geschiedenis verbonden.

Toen rond 1907 het Amerikaanse circus ‘’Buffalo Bill” zijn tenten op het dorpsplein had opgeslagen vroegen de brouwersgasten aan grootvader Arthur of zij tijdens het koken van het bier naar de middagvertoning mochten gaan van het circus.

Livinus werd voor de eerste keer gebrouwen ter gelegenheid van de Sint-Livinusfeesten in Sint-Lievens-Esse. Hiermee werd de traditie verder gezet zoals in 1957 en 1907 toen ook een speciaal feestbier gebrouwen werd. Het heeft een goud-blonde kleur met een stevige witte schuimlaag. Het bier heeft een volle moutsmaak met een licht bittere afdronk.

Een bier dat vol smaak zit, goed bewaarbaar en stabiel in de tijd is, met een aroma als een mand vol fruit; dat moet een bier zijn met nagisting op fles. Eigenlijk is dit een bier waar elke brouwer van wakker ligt. In de brouwerij werden reeds verscheidene proefbrouwsels gemaakt en met uitzondering van de naam stond het bier met nagisting op punt.

Producenten