Producent
Ferdinand Tierenteyn
Deinze
De geschiedenis van “Mostaardfabriek Oud huis Ferdinand Tierenteyn” gaat terug tot het einde van de 18de eeuw, begin 19de eeuw. Petrus Tierenteyn (°1788) startte in 1818 een kruidenierszaak waar hij ook mosterd verkocht. De mosterd werd toen nog gemaakt door de zaden met de hand te malen. Dit was een lastige en tijdrovende zaak zodat alleen kapitaalkrachtige lieden zich deze dure specerij konden veroorloven. De industriële revolutie zou dit werk heel wat lichter en de mosterd heel wat goedkoper maken.
Ferdinand Tierenteyn nam de productieactiviteit van z’n vader Petrus over. De ambacht van het mosterd maken ging nadien over van generatie op generatie, steeds sterk verbonden met de stad Gent. Vandaag is het bedrijfsleider Bernard Desrumaux die de mosterd maakt, nog steeds volgens aloud recept.
De mosterd van Ferdinand Tierenteyn kan op diverse locaties gekocht worden, in:
- delicatessenwinkels en OOOST in Gent
- vele supermarkten (regionaal);
- groothandels