Producent

Kruiden Claus kruidenkwekerij

Kruisem

Geschiedenis

Kruishoutem 1900: Grootvader Adolf Claus en vrouw Marie-Louise Neyrinck vestigen zich in de Hedekensdriesstraat. Aldaar beginnen ze met het kweken van primeurgroenten, groentenplanten en koolplanten ten behoeve van de vele kippenkwekerijen in de streek.

Als enig kind zetten August Claus en zijn vrouw Simonne Van de Kerckhove de handel van de primeurgroenten en kruidenplanten voort met de nodige aanpassingen aan de tijd. De traditie van kwaliteit en vindingrijkheid werd verder gezet.

Als benjamin van het gezin krijgt ook Christian Claus de feeling van het hoveniersleven te pakken. Na zijn tuinbouwopleiding werkt hij samen met zijn vader. Bloemen, groente- en kruidenplanten zijn dan de belangrijkste afzet.

In 1976 begint Christian met de specialisatie in kruidenplanten. Datzelfde jaar wordt deze start bekroond op de tentoonstelling van Hortus in Gent; de kruiden blijken daar de blikvanger. Hiervoor krijgt hij de tentoonstellingsprijs uit handen van minister Lavens.

In 1978 neemt hij het ouderlijk bedrijf over en bouwt het verder uit. Al spoedig wordt het terrein te klein en de ligging te moeilijk. Een nieuwe geschikte plaats wordt gezocht en gevonden in de eerste glooiingen van de Vlaamse Ardennen nabij het Cordaalbos (‘kort dal’).

In 2009 helpt de jongste zoon Lode Claus mee op de kwekerij en raakt geboeid door de kleuren, geuren en smaken van de kruiden. Hij besluit na zijn studies handelswetenschappen zijn vader te helpen op de kwekerij en zoekt zijn weg in de wondere wereld van de kruiden.

Aanbod

Van oudsher richt Kruiden Claus zich tot de groothandel in binnen- en buitenland, tuincentra, marktkramers, de betere groentewinkel en de speciaalzaak. Sinds enkele jaren is de kwekerij ook toegankelijk voor de individuele kruidenliefhebber. De kruiden zijn te koop in de kwekerij tijdens de openingsuren en via tuincentra, marktkramers en beurzen.

Kruidenliefhebbers, herboristen, chef-koks, hobbykoks of gewoon geïnteresseerde particulieren heten zij van harte welkom op hun kruidenkwekerij.

U kan bij hen terecht voor een groot assortiment kruidenplanten en vergeten groenten. Ontdek ook hun zeldzame aardbeirassen en bijzondere geurgeraniums.

Producten