Producent

Pur Natur

Kruisem

In 1902 start Sint-Eligius in het Oost-Vlaamse Kruishoutem. Rauwe melk wordt opgehaald bij de boeren van de omliggende gemeenten, afgeroomd en teruggebracht. Kort na de Tweede Wereldoorlog wordt een degelijke melkerij-infrastructuur uitgebouwd onder de naam ‘Melkinrichting Kruishoutem’, of kortweg MIK. MIK realiseert een breed gamma aan zuivelproducten: melk, boter, karnemelk en chocomelk. Honderden melkventers zorgen voor de verdeling en scholen en fabrieken uit de streek slaan bij MIK hun voorraden in. Het bedrijf bloeit en wordt pionier in de fabricage van natuuryoghurt.

Deze originele standyoghurt (yoghurt gerijpt in de pot zelf) is tot op vandaag terug te vinden in de supermarkt. Wanneer de kleine verpakkingen van de verschillende smaken uitgroeien tot een waar succes, drukt MIK voor goed zijn stempel op de zuivelmarkt. In 1988 wordt het bedrijf overgenomen. Er wordt afgestapt van de klassieke activiteit van melkerij en de focus komt te liggen op yoghurt, desserten en verse kaas.

De keuze om in 1990 een biologische yoghurt op de markt te brengen was niet voor de hand liggend. Biologische eetwaren hadden het imago bij de consument van gezond te zijn, maar ze zagen er helemaal niet lekker uit.

Het merk Pur Natur wil biologische yoghurt, desserten en verse kaas op een nieuwe manier brengen:

  • De béste smaak, beter dan de klassieke A-merken;
  • Een sobere, eerlijke en smaakvolle verpakking;
  • 100% biologisch, geen tolerantieregels.

De producten zoals yoghurt en verse kaas zijn te verkrijgen in diverse supermarkten.

Producten