Producent

Cremerie François

Sint-Niklaas

Cremerie François uit het Waasland bestaat al sinds 1928!
Het ijssalon was in die tijd gevestigd in de Ankerstraat 146 in Sint-Niklaas, rechttegenover de vroegere bioscoop Palace. In een klein zaaltje met slechts vier tafels werden enkel de smaken vanille en mokka verkocht.

In de jaren ’60 verhuisde de zaak naar het nummer 34 in dezelfde straat. In 1987 werd het ijssalon overgenomen door de huidige eigenaars. De kaart met ijsproducten werd gevoelig uitgebreid. Het oorspronkelijke basisrecept bleef echter steeds behouden. In november 2000 onderging het salon een metamorfose. Cremerie François kreeg een gezellig terras, een achteringang en een parking met rond punt op het Zwijgershoekje. Het authentieke pand werd uitgebreid en kreeg een eigentijds interieur.

Vandaag kan Cremerie François 180 mensen ontvangen. In 2005 werd er opnieuw geïnvesteerd in de werkplaats. De aankoop van de meest moderne machines en de stipte naleving van de strengste Europese HACCP-normen zorgen voor ijs van de beste kwaliteit ijs.

Het ijssalon is drievoudig winnaar van de Horeca/Hospitality Awards ‘beste ijssalon van België’. Snuif de sfeer op van hun ambacht. Bijna een eeuw lang zijn zij één van de enige en oudste ijssalonnen in België die zelf hun rauwe volle melk pasteuriseren in open atelier. Alle verfijnde ijscoupes worden in open keuken bereid. Een echt spektakel voor het oog en een ware smaaksensatie!

Producten