Producent

Chocolaterie Guylian

Sint-Niklaas

Het verhaal van Chocolaterie Guylian begon eind jaren ‘50 met het huwelijk van Guy Foubert en Liliane. Guy was een gepassioneerde Belgische chocolatier gekend voor zijn handgemaakte truffels. Na hun huwelijk voegden Guy en Liliane hun beide voornamen samen en noemden hun chocolade-atelier ‘Guylian’.

Guy besefte al snel dat het tijd was voor iets helemaal nieuws. Het jonge koppel creëerde toen voor het eerst pralines in de vorm van zeevruchten. Guy stelde het recept samen van de artisanale hazelnootpralinévulling; Lilliane zorgde voor de artistieke toets en ontwierp de prachtig gemarmerde schelpvormen. Een waar gebeurd liefdesverhaal vol romantiek en chocolade.

Alle Guylian pralines worden geproduceerd in Sint-Niklaas. Dagelijks kan tot 75 ton fijne chocoladespecialiteiten geproduceerd worden op een oppervlakte van 27.000 m² en met een team van 250 medewerkers.

Het chocolade zeepaardje heeft Guylian wereldberoemd gemaakt. Daarom wil Guylian nu ook iets teruggeven aan de wereld en actief aan natuurbescherming doen. Project Seahorse zet zich in voor de bescherming van zeepaardjes en ander zeeleven overal ter wereld. Project Seahorse werd in 1996 opgericht om de zeepaardjes te redden van de overbevissing, onbedoelde bijvangst en de vernietiging van de fauna en flora langs de kusten stoppen. Elk jaar worden wereldwijd meer dan 25 miljoen zeepaardjes, dood of levend, verhandeld. Naast financiële steun helpt Guylian ook om wereldwijd de aandacht van het grote publiek voor zeepaardjes te verhogen door gerichte publiciteitscampagnes, zoals fotowedstrijden & tentoonstellingen, schoolprogramma’s, sponsoring in natura en promoties.

Producten