Product

Mousserende wijn van Driesse

Sint-Lievens-Houtem

Marc Van den Driessche produceert een mousserende wijn op de traditionele methode. De trossen worden manueel geoogst en zo snel mogelijk geperst. Het sap wordt dan in inox tanken gepompt en wordt na 24 uur bezinken overgepompt. Vervolgens wordt de gist toegevoegd. Dit gebeurt onder temperatuurcontrole. Na de alcoholische gisting volgt de malo-lactische gisting, waarbij het appelzuur wordt omgezet in melkzuur.

Bij het bottelen van de wijn wordt suiker en gist toegevoegd om koolstofmonoxide te vormen in de fles. De druk die ontstaat, is ongeveer 6 bar. Na minimum 15 maand “sur latte” worden de resterende dode gisten uit de fles verwijderd. Dit gebeurt door de flessen van horizontale stand, in verschillende stappen, naar verticale stand te bewegen. De flessen staan dan op hun kop. Daarna wordt de flessenhals bevroren en wordt de fles geopend. Door de 6 bar druk vliegt de prop uit de fles. Daarna gaat de fles op de doseermachine en wordt voorzien van kurk en muilband.

Tussen de oogst en de verkoop verlopen minstens 20 maand!

Bijzonder aan deze mousserende wijn is, dat ze het karakter van elk wijnjaar willen benadrukken. Daarom dat ze niet elk jaar dezelfde mousserende wijn maken. Goed voor de één, minder voor de ander.

De wijnen zijn na afspraak te koop bij de producent.

Producenten